βιογραφία
 
Κατάλογος
 
φωτογραφία
 
δισκογραφία
 
Επικοινωνία
μαθήματα φω
         
Δημοσίευση
  σύνδεσμο
 ήχου & βίντεο

 

Gail Gilmore 
Η Gail Gilmore γεννήθηκε στην Ουάσινγκτον, DC, πέρασε την παιδική της ηλικία στη Νέα Ορλεάνη (Λουιζιάνα). Σπούδασε μουσική στο Xavier University στη Νέα Ορλεάνη και αργότερα στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στο Μπλούμινγκτον.

Ξεκίνησε την καριέρα της στη Γερμανία. Ηταν πραγματική ανακάλυψή ως Kundry (Parsifal), αρχικά υπό την ηγεσία του Ruth Berghaus και στη συνέχεια, με επικεφαλή τον καθηγητή Luigi Pizzi και με συμμετοχή του Peter Hofmann, ως Parsifal. Με αυτή την παραγωγή εμφανίστηκε στα μεγαλύτερα μέγαρα μουσικής σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Teatro Le Fenice, La Scala, Bolshoi Theatre, Teatro Colon, Metropolitan Opera, Carnegie Hall (concertant), κλπ.

Κατόπιν ήταν ερμηνεύτρια για πολλά χρόνια στην Arena of Verona ως: Carmen με τον Jose Carreras στον ρόλο του Don Jose , Amneris στην Aida, Ulrika στην Ballo in Mascera , και επίσης Azucena στην II Trovatore . Στην Metropolitan Opera επέστρεψε σε διαφορετικές παραγωγές υπό την καθοδήγηση του James Levine,ως Αφροδίτη (Tannhäuser) και στον ρόλο Composer στην Ariadne auf Naxos.
Το Μελοδραματικό ρεπερτόριο της έχει διευρυνθεί ώστε να περιλαμβάνει ρόλους ως Lady Macbeth στο Macbeth, Eboli στην Don Carlo, τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην Elektra, Leonore στην Fidelio, Flora Tosca στην Tosca, Abigaille στη Nabucco, Ortrud στην Lohengrin, Lady στην Erwartung, Judith στη Herzog Blaubart , το πρωταγωνιστικό ρόλο της Fosca (Carlos Gomes) , το πρωταγωνιστικό ρόλο ANTIGONEστη Carl Orff, κλπ.

Το ρεπερτόριο των συναυλιών της Gail Gilmore περιλαμβάνει την 3η Συμφωνία του Mahler (εκτελούμενη υπό την Royal Philharmonic Orchestra στο Royal Albert Hall του Λονδίνου με την Dresdner Pilharmonic Ορχήστρα της Δρέσδης και του Βερολίνου υπό τον Yuri Termikanov), " Kadish " 3η Συμφωνία του Leonard Bernstein υπό τον Michel Plasson, "La mort de Cléopatre" του Berlioz, The Four Last Songs" του Richard Strauss και πολλά ακόμη έργα.