biografie  
   
repertoire
 
fotografie

 
discografie
 
contact
zangles/therapie
        
publicaties
 
links
  audio & film
 

   
  
Gail Gilmore

Gail Gilmore werd geboren in Washington, DC bracht haar jeugd door in New Orleans (Louisiana). Ze studeerde muziek aan Xavier University in New Orleans en later aan de Indiana University in Bloomington.

Ze begon haar carrière in Duitsland. Haar echte doorbraak vond plaats met de rol van Kundry in Parsifal, in eerste instantie onder leiding van Ruth Berghaus en daarna onder leiding van Luigi Pizzi met Peter Hofmann als Parsifal. In deze productie verscheen ze in de grote operahuizen over de hele wereld, zoals Teatro de le Fenice, La Scala, Bolshoi Theater, Teatro Colon, Metropolitan Opera, Carnegie Hall (concertant), enz.

Daarna stond zij vele jaren in de Arena van Verona als Carmen met Jose Carreras als Don Jose ', zoals Amneris in Aida, Ulrika in Ballo in Mascera en als Azucena in II Trovatore. In de Metropolitan Opera keerde ze terug in verschillende producties onder James Levine, zoals Venus in Tannhäuser en de componist in Ariadne auf Naxos.

Haar opera-repertoire is uitgebreid met rollen als Lady Macbeth in Macbeth, Eboli in Don Carlo, de titelrol in Elektra, Leonore in Fidelio, Flora Tosca in Tosca, Abigaille in Nabucco, Ortrud in Lohengrin, de dame in Erwartung, Judith in Herzog Blaubart , de titelrol in Fosca (Carlos Gomes) en de titelrol in Carl Orff's Antigone, enz.

Gail Gilmore's concert repertoire bestaat uit "Mahler 3e symfonie (uitgevoerd onder andere met het Royal Philharmonic Orchestra in de Royal Albert Hall in Londen, met de Dresdner Pilharmonic Orkest in Dresden en Berlijn onder Yuri Termikanov)," Kadish "3rd Symphony van Leonard Bernstein het kader van Michel Plasson, "La mort de Cleopatre" van Berlioz, De Vier letzte Lieder "van Richard Strauss en vele andere concertwerken.